Qui som

Ja fa més de deu anys un grup d’amics i amigues vam començar a organitzar viatges a Catalunya pensats per les nostres amistats. Volíem compartir la fascinació per aquesta terra i la seva història revolucionària. Al llarg dels anys i després d’alguns canvis de personal s’ha acabat constituint el col•lectiu “Las Cimas”.
Fa molts anys que mantenim una relació molt estreta amb Espanya i Catalunya, que ens interessem per la història i la política del país, i que hem viscut o seguim vivint i treballant aquí actualment. Això ens ha permès teixir relacions d’amistat amb persones que hem anat coneixent i, alhora, ens hem anat implicant en la participació en moviments socials.
La nostra major motivació segueix sent la d’apropar el nostre interès per la diversitat cultural i la convulsa i rica història de Catalunya a un públic el més ampli possible. Degut al ressò, a la bona acollida i al gran interès que van suscitar els nostres viatges, des del 2018 oferim la Ruta d’alta muntanya en cooperació amb l’Internationaler Arbeitskreis e. V. (YAK).

L’equip

Frauke Büttner es politòloga i fa anys que estudia els moviments d’extrema dreta a Espanya i Alemanya així com les iniciatives en antifascistas. Es va criar entre els dos països, viu en l’actualitat a Berlín i treballa al "Aktionsbündnis Brandenburg" (una red de associacions en contra de l’extrema dreta).

Ulrike Clemen viu des de 1992 a Catalunya. S’ha interessat sempre per la història de Catalunya i Espanya i su vida i treball l’han permes de mantenir-se al dia i participar en el aconteixements polítics de Catalunya. Fa quinze anys que treballa a su consulta homeopàtica.

Silke Hünecke ha estudiat ciències polítiques i el seu doctorat versava sobre els moviments que reivindiquen la memòria històrica a l’estat espanyol. Treballa com a assessora d’estudis sobre Europa, especialitzada en Espanya, a la Universitat Tècnica de Chemnitz.

Bri Newesely ensenya enginyeria teatral a Berlín i dóna vida a un petit cinema a l’Aragó rural. Treballa en metàfores polítiques de memòria a l’escenari i en la pantalla, i li agrada mostrar pel·lícules especials sobre temes d’actualitat.

Alexandra Wix es psicòloga, creadora cultural i responsable de l’agencia Malavidamusic. En l’actualitat viu entre Portbou i Barcelona, i es la promotora del centre "Villa Antonia", un futur centre de discussionns i seminaris en procés de construcció.

Es més difícil honorar la memòria dels sense nom que la dels famósos. Walter Benjamin